Referenssit

Kiinteistö Oy Siltasaarenkatu 12, Helsinki, museokohde

Katot / Saneerauspurut / Terassit ja parvekkeet
DJI_0191
 • Referenssin nimi

  Kiinteistö Oy Siltasaarenkatu 12, Helsinki: museokohde
 • Tilaaja

  KOy Siltasaarenkatu 12 / Suomen Saneeraustalo Oy
 • Kohteen osoite

  Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki
 • Pääurakoitsija

  Suomen Saneeraustalo Oy
 • Päätoteuttaja

  Bsteel Oy
 • Urakan arvo

  500K€ – 1. milj. €

Bsteel suoritti osaurakkana patinoitujen kuparipeltikattojen sekä ylimmän kerroksen seinien ja terassien uusimisen museoviraston ja arkkitehdin tiukkojen ohjeiden mukaisesti. 

Ensin purimme vanhan kuparipeltikaton ja teimme alusrakenteen purun asbestitöinä (laudoitus, aluskate, osa kannattajista, kanavat, säleiköt, kutteri jne).  

Uudelleenrakennus/puutyöt alkoivat vanhojen kannattajien korjauksilla ja välien lämmöneristämisellä (katto- ja sen näkyvät seinäosuudet). Tämän jälkeen asensimme aluslaudoituksen ja bitumisen aluskatteen. Tämän jälkeen oli vuorossa haastava ja erittäin monimuotoinen vanhennettu Aurubiksen toimittama patinoitu Nordic Green –kuparisaumakate 

Kohteessa muutettiin vielä moniportaisen tasakatto-osuuden katot kuparikatoiksi. Alakatot saneerattiin samalla mallilla kuin yläkatot.  

Tästä kohteesta erityisen mieleenpainuvan tekivät suuret, näkyvät kuparijulkisivuosuudet, jotka liittyivät saumattomasti vesikattoihin sekä niihin upotetut valtavat ilmanottosäleiköt ja lipat. Myös moniportainen terassi/erkkeri-muutos on näyttävä ilmestys.    

Kohde meni vaativuudestaan, sijainnistaan ja koostaan huolimatta edellä aikataulua. Yhteistyö pääurakoitsijan kanssa sujui hyvin. Kohde oli vuoden 2019 vaikuttavimpia ja laadullisesti haastavimpia kohteita museomausteineen. 

 

DJI_0197DJI_0148