Referenssit

Pieni Roobertinkatu 11, Helsinki

Julkisivut / Katot / Saneerauspurut / Terassit ja parvekkeet
PHOTO-2021-01-26-15-10-33
 • Referenssin nimi

  Pieni Roobertinkatu 11
 • Tilaaja

  Kiinteistö Oy Pieni Roobertinkatu 11
 • Kohteen osoite

  Pieni Roobertinkatu 11, 00130 Helsinki
 • Pääurakoitsija

  Bfront Oy
 • Päätoteuttaja

  Bfront Oy
 • Urakan arvo

  250K€ – 500K€

Rakennusmestari E. Sihvolan vuonna 1896 suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1897. Lisärakennus on arkkitehti Matti Finellin vuonna 1930 suunnittelema ja vuonna 1932 valmistunut. Merikapteeni A.W. Sederströmin rakennuttama nelikerroksinen uusrenessanssityylinen asuintalo siirtyi vuonna 1917 Pohjoismaisen Koruompeluliike Oy:n omistukseen. Porrashuoneeseen asennettiin vuonna 1921 hissi, ja ullakkokerros rakennettiin vuonna 1938. Katujulkisivu on säilynyt E. Sihvolan asussa, mutta sisätiloissa on tehty laajoja muutostöitä, viimeksi vuosina 1975–1978 (arkkitehti Olli Kuusi). Rakennusta laajennettiin koko tontin kattavaksi 1930-luvun alussa. Laajennusosaan tuli koruompeluliikkeen varasto ym. tiloja.

Broofing on korjannut kohteen tasakattoja ja terasseja aiempina vuosina, mutta syksyllä 2020 meille avautui mahdollisuus suorittaa kohteen sisäpihan suojeltujen julkisivujen ja peltikattojen kunnostus yhdessä välikerroksen terassin kermitöiden kanssa. Kohteen tekeminen vaati mittavia telinetöitä, joiden mahdollistamiseksi jouduimme valtaamaan useampana yönä muutenkin remontissa olevan Pikku Roobertinkadun ja suorittamaan nostot Liebherrin kasattavalla mobiilitorninosturilla rakennuksen yli suoraan sisäpihalle, josta telineet haalattiin käsin oikeille tasoille.
Telineiden pysyttämisen jälkeen purimme kahdelta julkisivulta vanhan rappauksen, pielet ja pellitykset. Ennen uutta rappausta suoritimme kohteen julkisivujen rakojen tiivistämisen ja irtonaisten rakenneosien uudelleenkiinnittämisen.
Rappaus suoritettiin perinteisenä kalkki-sementti kolmikerros -rappauksena. Muut julkisivut huoltomaalattiin.

Vesikaton kupoli uusittiin käsityönä, ja pääkatto purettiin pohjia myöten. Jyrkälle lappeelle asennettiin erikoistilauksena hankitut lapeikkunat. Kohteessa uusittiin koko alusrakenne ja näille pohjille bituminen aluskate (Bituminen Icopal Flexisteel) ja asennettiin  monimuotoinen sinkitty oikeaoppinen ”tuplasaumattu” konesaumakatto ja siihen saumattomasti liittyvä jyrkkä katto: ikkunaliittymineen, erkkereineen, piippuineen ja muine detaljeineen peltisepäntyönä.

Kohde valmistui vaativuudestaan huolimatta etuajassa. Yhteistyö tilaajan ja käyttäjien kanssa sujui hyvin. Kohde oli vuoden 2020 vaikuttavimpia ja laadullisesti haastavimpia julkisivukohteitamme museovaateineen.