Päärautatieasema, Helsinki

Helsingin päärautatieasema on kaupungin tunnettu maamerkki ja pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen keskipiste Kluuvin kaupunginosassa. Asemalta lähtevät kaikki pääkaupunkiseudun lähijunat. Se on myös Suomen merkittävin kaukojunien lähtöpaikkaVR Group teki sopimuksen Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevan pääkonttorinsa myynnistä kiinteistösijoitusyhtiö Exilionille kesäkuussa 2017. Exilion rakennutti yhdessä Scandic Hotelsin kanssa arvokiinteistöön hotellin. Kohteen pääurakoitisjana toimi NCC Suomi Oy 

Uusi hotellirakennus tuo Kaisaniemen puiston suuntaan rautatieaseman arvokkuutta ja laajennusosa muodostaa rautatieaseman pohjoispuolelle uuden aukion. Lentokentälle kulkevien lähijunien laiturit sijaitsevat aukion välittömässä läheisyydessä, ja tuleva Baanan tunnelin suu tulee suoraan uudisrakennuksen eteen.

Helsingin päärautatieaseman kiinteistön on suunnitellut Eliel Saarinen. Rautatiehallituksen toimistotilat eli VR:n nykyisen pääkonttorin tilat valmistuivat vuonna 1909. Koko elinkaarensa ajan tilat ovat mukautuneet kunkin ajankohdan tarpeisiin, ja tulevat muutokset ovat osa tätä pitkää jatkumoa.

Scandic Hotels avaa päärautatieasemalle 500 huoneen hotellin vuonna 2021. Hotelliin valmistuu mittava kokouskeskus sekä upea ravintolamiljöö.

Hotelli on yksi Scandicin suurimpia. Uudisrakennukseen valmistuu noin 120 hotellihuonetta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on runsaat 4 000 m². Kehitettävä hotelli on kokonaisuudessaan laajuudeltaan noin 27 000 m², ja se on kapasiteetiltaan Suomen suurimpia noin 500 hotellihuoneellaan. 

Kohteessa suoritettiin pääurakoitsijan (NCC) toimesta sekä koko kiinteistön mittava saneeraus, että kokonaan uuden (G-osa) hotellirakennuksen rakentaminen.  

Koko korjausosan kattorakenne (rimapeltikate, laudoitus, eristys, läpiviennit) purettiin siten, että vanhasta katosta jäivät vain kattokannattajat. Ullakolle sijoitettiin uusi teräsrakenteinen IV-konehuone. Koko yläpohja rakennettiin uudelleen viimeistä piirtoa myöten vastaamaan vanhaa muotoa ja vanhaa arkkitehtonista ilmettä. Tämä varmistettiin rakennusvalvonnan, museovirastoon ja A -insinöörien tiukalla valvonnalla ja ohjeistuksella. 

Broofing Yhtiöt suoritti korjausosalla ensin ullakon kermi –höyrynsulun asennuksen, jonka jälkeen asensimme kaikkikaan 4-lohkolla (C, D, E, F) n. 6000 m2 aluskatetta (Icopal Flexi Steel), rimasauma ja konesauma –peltikattojen/ylimmän kerroksen seinientuuletuskammioiden, läpivientien, IV -kanavien, kartioiden, piippujen, erkkerien ja peltijulkisivujen osuuksille, vastaamaan vuoden 1918 -mallia, museoviraston ja arkkitehdin tiukkojen ohjeiden mukaisesti. Kohteen erityispiirteenä ovat kaikkien tuntemat, erittäin vaativat 114 n. 10 m2 kaari-ikkunaa, joista koostuvat noin 20-22 –erilaistakäsin tehdystä pelti -kappaleesta. Ikkunat ja jiirien pohjat liittyvät julkisivun ornamentteihin, nappuloihin ja kouruihin jokaisella osalla hieman eri tavalla. Katot viimeisteltiin asentamalla museokohteisiin sopiva verkkolumieste sekä työn aikana mustaksi maalattuun kattoon sopivat kulkusillat ja ankkurointi-kiskot. 

Uudis- puolelle (G- osa), eli uudelle hotelli -osuudelle asensimme ensin rakennuksen pyöreään muotoon mitoitetut erittäin vaativat kaarevat ja kuperat räystäät, jotka mitoitettiin ennakkoon niin ylä- kuin myös alakatolla myöhemmin asennettaviin hotellin kuperiin, n. 4- metriä korkeisiin lämpölasielementteihin mitallistetusta ja kertopuusta –esi-leikatusta puutavarasta. Kun kaikki räystästyöt oli saatu suoritettua yhdellä lohkolla loppuun, asensimme Icopal Polar -höyrynsulun, jonka päälle asennettiin kaksi kerrosta polyuretaanilevyä (120mm + 100mm), jotka limitettiin kantavien rakenteiden ympärille ristiin kylmäsiltojen välttämiseksi. Eristeet tiivistettiin uretaanivaahdotuksella. Tiivistyksessä kiinnitettiin erityistä huomiota limitykseen sekä liittymien tiiveyteen. Päällimmäiseksi asensimme Rockwool– pintavillan kermin alustaksi ja lopuksi vesieristimme osuudet kaksinkertaisella kermillä (TL2 x2 kauttaaltaan liimaten ja mekaanisesti kiinnittäen). Päällimmäiseksi kermiksi valikoitui musta Icopal Pinta Polar 

Lisäksi kohteeseen tehtiin valtavasti lisätöitä ja lisäosia, kuten vaikkapa kupari -erkkereitä julkisivuille ja sisäpihan lisärakennuksiin kantikkaita syöksyjä. Mainitsematta jättämättä myös kokonaisia rakennelmia kuten uutta Talvipuutarhaa, johon teimme kertopuusta, vanhaan tiilirunkoon kiinnitetyn rungon ja konesaumakaton tai vanhalle osalle restauroitua vanhaa Ratapihan valvomon tähystystornia. 

Viimeisenä mainittakoon Valokäytävään, piharakennuksiin ja sokkeleihin ruuvittomasti liimaamalla asentamamme Alucobond -komposiitti julkisivut, jotka hakevat näyttävyydessään vertaistaan 

Tälle kohteelle ei ole vertaista eikä sellaista ihan helposti löydy koko maasta. Lopputuloksena oSuomen tunnetuimpaan rakennukseen uusi peltikatto, joka tulee kestämään vähintään saman verran kuin vanhakin. Uudisosa on taas pyöreän muotonsa ja näyttävän ulkoasunsa ansiosta muistuttamassa puu- ja tasakatto-osaamisestamme kymmeniä vuosia, paraatipaikalla. sisäpihalla taas näkyy lähietäisyydeltä monenlaista kädentaitoa. Broofing Yhtiöillä oli ilo ja kunnia olla tämän kohteen kattourakoitsija.

Hotelli Scandic Pasila, Helsinki

KOy Maistraatinportti (3) -kiinteistön mittavassa rakennusluvan alaisessa hankkeessa toteutimme pääurakoitsijan roolissa sääsuojassa koko pihakannen ja parkkihallin laajamittaisen saneerauksen. Urakkaan oli yhdistetty koko hotellin aulan ja hotellihuoneiden saneeraus, jossa koko hotellin ulkovaippaan vaihdettiin hotellihuoneiden ikkunat ja IV -järjestelmä (ilmastointi) päivitettiin katolle asennettavine lauhduttimineen.

Pihakansiurakassa purimme vanhat pihat/rakenteet kantavaan laattaan saakka, jonka jälkeen valoimme kallistuskorjaukset ja toteutimme vedenpoistojärjestelmän uudistuksen. Myöhemmin koko vedenpoistojärjestelmän putkitus uusittiin LVI-urakoitsijan kanssa.
Pihakannen käännetty rakenne uusittiin vesieristyksineen (VE80R, Icopal TL2x3), viherrakenteisten istutusaltaiden juurisuojauksineen, salaojamattokerroksineen, XPS-lämmöneristeineen sekä massiivisine betoni- ja kivitöineen.

Töihin kuuluivat myös hotellin sisäänkäynnin ja parkkitalon porraskäytävän mittavat muutos- sekä terästyöt, joissa liittymät kaupungin alueille toteutettiin uusin teräsportain ja betonivaluin/kivetyksineen. Urakassa korjattiin samalla laajamittaisesti vanhoja kantavia betonirakenteita: mm. pihakannen vuodoista kärsineet hotellin maanalaisen parkkitalon sisäänkäyntien ylityspalkit, jotka jouduttiin väliaikaisesti tukemaan korjauksien ajaksi, piikattiin teräksiin asti ja valettiin uudelleen. Pienempiä korjauksia suoritettiin kerroksissa, joissa pilarien ja palkkien kokemat pakkas- ja karbonatisoitumisesta johtuneet vauriot vahvistettiin ja pinta korjattiin.

Lopuksi n. 2000 m2 piha-alue sai uuden päällysteen paikalla valettavine istutusaltaineen, asfaltteineen, ja kivetyksineen. Urakassa asennettiin myös uusia autolatauspisteitä sekä tehtiin piha-alueen valaistukseen ja sähköjärjestelmiin päivityksiä. Samalla uusimme hotellin kattojen kermieristykset ja pellitykset. Urakka oli laajuudessaan ja kunnianhimoisen aikataulun vuoksi vaativa mutta erittäin onnistunut. Kyseessä oli yksi Broofing Yhtiöiden vuoden 2020 vaativimmista, parhaista ja laajimmista projekteista.

Sampolankatu 7, Kerava

Tässä kohteessa toteutimme kiinteistön parvekkeiden huoltomaalaustyöt, elementtisaumojen uusimisen sekä julkisivujen huoltotöitä. 

 

 

Pieni Roobertinkatu 11, Helsinki

Rakennusmestari E. Sihvolan vuonna 1896 suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1897. Lisärakennus on arkkitehti Matti Finellin vuonna 1930 suunnittelema ja vuonna 1932 valmistunut. Merikapteeni A.W. Sederströmin rakennuttama nelikerroksinen uusrenessanssityylinen asuintalo siirtyi vuonna 1917 Pohjoismaisen Koruompeluliike Oy:n omistukseen. Porrashuoneeseen asennettiin vuonna 1921 hissi, ja ullakkokerros rakennettiin vuonna 1938. Katujulkisivu on säilynyt E. Sihvolan asussa, mutta sisätiloissa on tehty laajoja muutostöitä, viimeksi vuosina 1975–1978 (arkkitehti Olli Kuusi). Rakennusta laajennettiin koko tontin kattavaksi 1930-luvun alussa. Laajennusosaan tuli koruompeluliikkeen varasto ym. tiloja.

Broofing on korjannut kohteen tasakattoja ja terasseja aiempina vuosina, mutta syksyllä 2020 meille avautui mahdollisuus suorittaa kohteen sisäpihan suojeltujen julkisivujen ja peltikattojen kunnostus yhdessä välikerroksen terassin kermitöiden kanssa. Kohteen tekeminen vaati mittavia telinetöitä, joiden mahdollistamiseksi jouduimme valtaamaan useampana yönä muutenkin remontissa olevan Pikku Roobertinkadun ja suorittamaan nostot Liebherrin kasattavalla mobiilitorninosturilla rakennuksen yli suoraan sisäpihalle, josta telineet haalattiin käsin oikeille tasoille.
Telineiden pysyttämisen jälkeen purimme kahdelta julkisivulta vanhan rappauksen, pielet ja pellitykset. Ennen uutta rappausta suoritimme kohteen julkisivujen rakojen tiivistämisen ja irtonaisten rakenneosien uudelleenkiinnittämisen.
Rappaus suoritettiin perinteisenä kalkki-sementti kolmikerros -rappauksena. Muut julkisivut huoltomaalattiin.

Vesikaton kupoli uusittiin käsityönä, ja pääkatto purettiin pohjia myöten. Jyrkälle lappeelle asennettiin erikoistilauksena hankitut lapeikkunat. Kohteessa uusittiin koko alusrakenne ja näille pohjille bituminen aluskate (Bituminen Icopal Flexisteel) ja asennettiin  monimuotoinen sinkitty oikeaoppinen ”tuplasaumattu” konesaumakatto ja siihen saumattomasti liittyvä jyrkkä katto: ikkunaliittymineen, erkkereineen, piippuineen ja muine detaljeineen peltisepäntyönä.

Kohde valmistui vaativuudestaan huolimatta etuajassa. Yhteistyö tilaajan ja käyttäjien kanssa sujui hyvin. Kohde oli vuoden 2020 vaikuttavimpia ja laadullisesti haastavimpia julkisivukohteitamme museovaateineen.

KOy Spektrin: Pilotti, Duo, Trio, Espoo

Spektri Business Park on vuosina 1991–1998 rakennettu Suomen ensimmäinen yrityspuisto Espoon Pohjois-Tapiolassa Kehä I varrella. Yrityspuistossa on viisi toimistotaloa, joissa on työpisteitä 1600 hengelle ja tilat 80 yritykselle. Rakennukset on suunnitellut arkkitehtitoimisto Simo Järvinen sekä Optiplan Oy. Rakennukset ovat pääasiassa teräsbetonirakenteisia mutta niihin liittyy lasijulkisivuja, joissa on teräsrunko.

Purimme ja uusimme vuonna 2020 toimitaloissa Pilotin ja Duon sisäänkäyntien ja lasisten julkisivuosuuksien tasakatot, 3 kpl terasseja ja rakennukset yhdistävän välikaton villakaton. Kohteesta teki erityislaatuisen se, että tiloissa toimii kymmenien muiden käyttäjien lisäksi aktiivinen datakeskus ja laitteisto oli välittömästi katteiden alla. Se tarkoitti, ettei yhtään virhettä saanut tehdä, jottei laitteisto kärsisi vahinkoja. Tämän takia koko kohde tehtiin tiukasti sääsuojattuna. Samalla suoritettiin kohteen erityispiirteen eli kaarevien räystäiden korotus, korjaus ja kaiteiden asennus sekä lasiterassin lasitusten saneerausMyös kohteen jäähdytysjärjestelmä uusittiin kolmannen osapuolen toimesta ja uusi järjestelmä integroitiin toimestamme uusiin kattoihin (mm. laitejalat). Yhdistettynä muutamaan pienempään kiinteistöissä tehtävään korjaukseen koko kohteen kermityöt olivat yhteensä noin 2000 m2.  

Suoritimme samalla (Bfront tästä osuudesta vastaavana urakoitsijanaPilotin, Duon ja Trion julkisivusaumaukset ja osittaisen julkisivun graniittilaattojen vaihtotyön. Kohteeseen asennettiin n. 25 kilometriä Ilbrockin elastista saumaaTyö suoritettiin kokonaisuudessaan nostimilta käsin. 

Samalla tiivistettiin ikkunat Tiivistalon saumanauhatuotteilla. 

Työ oli kokonaisuutena erittäin laaja-alainen ja palkitseva. Yhteistyö tilaajan kanssa toimi erinomaisesti tasoeroista, lasijulkisivuista, haastavasta logistiikasta ja kymmenistä muuttujista huolimatta. 

Kiinteistö Oy Helsingin Lepakko

Lepakko on saanut nimensä paikalla vuodesta 1946 toimineen Suomen väri- ja vernissatehtaan varaston perhoslogosta, joka muistutti Lepakkoa. Länsiväylän valmistuttua 1965 rakennus jäi ajoratojen väliin ja sen purkamista harkittiin. Vuodesta 1968 Lepakko toimi kodittomien yömajana, ”liekkihotellina” aina vuoteen 1978. Rakennus jäi tyhjilleen, kunnes vuonna 1979 nuorisojoukko ja elävän musiikin yhdistys ELMU valtasivat sen. 1980-luvulla Lepakossa toimi Radio Cityn toimitus. Lepakko oli aikoinaan nuorisokulttuurille merkittävä ja tunnettu rakennus, mutta se purettiin vuoden 1999 loppupuolella. Vuonna 2000 Nokia & SRV Viitoset solmivat urakkasopimuksen toimistotalon rakentamisesta Lepakon tontille. Rakennusaikana kiinteistö siirtyi Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen omistukseen. Kesällä 2002 siitä tuli Ilmarisen pääkonttori.

Rakennusvire pääurakoi mittavan korjaushankkeen vuonna 2020. Toimitalojen entiset lasikatto-osuudet purettiin lukuisien ongelmien vuoksi. Aloitimme urakan n. 40 kattopollarin asentamisella vanhoille katto-osuuksille kaivaen rakennuksen rungon esille ja pultaten pollarit kantavaan teräsrunkoon. Näin mahdollistettiin suuren sääsuojan asentaminen korkealle, tuuliselle paikalle meren rantaan. Kun sääsuoja oli pystytetty ja kantava profiilipelti asennettu entisen lasikaton rungon päälle, asensimme koko alalle vaneroinnin palosuojatuilla Metsäwoodin tuotteilla, suoritimme höyrynsulun asennuksen, teimme erittäin vaativat räystäät/linjojen korotukset ja jalkarännit/vedenohjurit mitallistetusta puutavarasta. Kun kaikki rakennustekniset työt oli saatu suoritettua yhdellä lohkolla loppuun, muutimme alueet pääosin villakatoiksi ja lopuksi vesieristimme osuudet kolminkertaisella kermillä (TL2x3 kauttaaltaan liimaten ja mekaanisesti kiinnittäen). Päällimmäiseksi kermiksi valikoitui ilmaa puhdistava Icopalin Noxite. Kohteesta teki erityislaatuisen se, että tiloissa toimii satojen käyttäjien lisäksi aktiivinen liike-elämän keskus. Tämän takia koko kohde tehtiin tiukasti sääsuojattuna ja ylimääräistä melua tuli välttää. Lopuksi päällystimme pulpettikattojen väliset osuudet mustalla pintakermillä ja koko komeus viimeisteltiin RST-räystäspellityksin ja detaljein. Kohde oli ehdottomasti yksi vuoden 2020 hienoimpia, vaikuttavimpia ja laadukkaimpia kermikohteitamme.