Referenssit

Hotelli Scandic Pasila, Helsinki

Julkisivut / Katot / Pihakannet
20201124_120704
 • Referenssin nimi

  Kiinteistö Oy Maistraatinportti 3, Hotelli Scandic Pasila
 • Tilaaja

  Kiinteistö Oy Helsinki Maistraatinportti 3
 • Kohteen osoite

  Maistraatinportti 3, 00240 Helsinki
 • Pääurakoitsija

  Broofing Oy
 • Päätoteuttaja

  Broofing Oy
 • Urakan arvo

  500 – 1 milj. €

KOy Maistraatinportti (3) -kiinteistön mittavassa rakennusluvan alaisessa hankkeessa toteutimme pääurakoitsijan roolissa sääsuojassa koko pihakannen ja parkkihallin laajamittaisen saneerauksen. Urakkaan oli yhdistetty koko hotellin aulan ja hotellihuoneiden saneeraus, jossa koko hotellin ulkovaippaan vaihdettiin hotellihuoneiden ikkunat ja IV -järjestelmä (ilmastointi) päivitettiin katolle asennettavine lauhduttimineen.

Pihakansiurakassa purimme vanhat pihat/rakenteet kantavaan laattaan saakka, jonka jälkeen valoimme kallistuskorjaukset ja toteutimme vedenpoistojärjestelmän uudistuksen. Myöhemmin koko vedenpoistojärjestelmän putkitus uusittiin LVI-urakoitsijan kanssa.
Pihakannen käännetty rakenne uusittiin vesieristyksineen (VE80R, Icopal TL2x3), viherrakenteisten istutusaltaiden juurisuojauksineen, salaojamattokerroksineen, XPS-lämmöneristeineen sekä massiivisine betoni- ja kivitöineen.

Töihin kuuluivat myös hotellin sisäänkäynnin ja parkkitalon porraskäytävän mittavat muutos- sekä terästyöt, joissa liittymät kaupungin alueille toteutettiin uusin teräsportain ja betonivaluin/kivetyksineen. Urakassa korjattiin samalla laajamittaisesti vanhoja kantavia betonirakenteita: mm. pihakannen vuodoista kärsineet hotellin maanalaisen parkkitalon sisäänkäyntien ylityspalkit, jotka jouduttiin väliaikaisesti tukemaan korjauksien ajaksi, piikattiin teräksiin asti ja valettiin uudelleen. Pienempiä korjauksia suoritettiin kerroksissa, joissa pilarien ja palkkien kokemat pakkas- ja karbonatisoitumisesta johtuneet vauriot vahvistettiin ja pinta korjattiin.

Lopuksi n. 2000 m2 piha-alue sai uuden päällysteen paikalla valettavine istutusaltaineen, asfaltteineen, ja kivetyksineen. Urakassa asennettiin myös uusia autolatauspisteitä sekä tehtiin piha-alueen valaistukseen ja sähköjärjestelmiin päivityksiä. Samalla uusimme hotellin kattojen kermieristykset ja pellitykset. Urakka oli laajuudessaan ja kunnianhimoisen aikataulun vuoksi vaativa mutta erittäin onnistunut. Kyseessä oli yksi Broofing Yhtiöiden vuoden 2020 vaativimmista, parhaista ja laajimmista projekteista.

20200714_11141220200711_08125220200711_081209