Referenssit

KOy Spektrin: Pilotti, Duo, Trio, Espoo

Julkisivut / Katot / Saneerauspurut / Terassit ja parvekkeet
DJI_0419
 • Referenssin nimi

  KOy Spektrin: Pilotti, Duo ja Trio
 • Tilaaja

  Kiinteistö Osakeyhtiö Spektrin: Pilotti, Duo, Trio / Trevian Oy
 • Kohteen osoite

  Metsänneidonkuja 10, 02130 Espoo
 • Pääurakoitsija

  Broofing Oy
 • Päätoteuttaja

  Broofing Oy
 • Urakan arvo

  500 – 1 milj. €

Spektri Business Park on vuosina 1991–1998 rakennettu Suomen ensimmäinen yrityspuisto Espoon Pohjois-Tapiolassa Kehä I varrella. Yrityspuistossa on viisi toimistotaloa, joissa on työpisteitä 1600 hengelle ja tilat 80 yritykselle. Rakennukset on suunnitellut arkkitehtitoimisto Simo Järvinen sekä Optiplan Oy. Rakennukset ovat pääasiassa teräsbetonirakenteisia mutta niihin liittyy lasijulkisivuja, joissa on teräsrunko.

Purimme ja uusimme vuonna 2020 toimitaloissa Pilotin ja Duon sisäänkäyntien ja lasisten julkisivuosuuksien tasakatot, 3 kpl terasseja ja rakennukset yhdistävän välikaton villakaton. Kohteesta teki erityislaatuisen se, että tiloissa toimii kymmenien muiden käyttäjien lisäksi aktiivinen datakeskus ja laitteisto oli välittömästi katteiden alla. Se tarkoitti, ettei yhtään virhettä saanut tehdä, jottei laitteisto kärsisi vahinkoja. Tämän takia koko kohde tehtiin tiukasti sääsuojattuna. Samalla suoritettiin kohteen erityispiirteen eli kaarevien räystäiden korotus, korjaus ja kaiteiden asennus sekä lasiterassin lasitusten saneerausMyös kohteen jäähdytysjärjestelmä uusittiin kolmannen osapuolen toimesta ja uusi järjestelmä integroitiin toimestamme uusiin kattoihin (mm. laitejalat). Yhdistettynä muutamaan pienempään kiinteistöissä tehtävään korjaukseen koko kohteen kermityöt olivat yhteensä noin 2000 m2.  

Suoritimme samalla (Bfront tästä osuudesta vastaavana urakoitsijanaPilotin, Duon ja Trion julkisivusaumaukset ja osittaisen julkisivun graniittilaattojen vaihtotyön. Kohteeseen asennettiin n. 25 kilometriä Ilbrockin elastista saumaaTyö suoritettiin kokonaisuudessaan nostimilta käsin. 

Samalla tiivistettiin ikkunat Tiivistalon saumanauhatuotteilla. 

Työ oli kokonaisuutena erittäin laaja-alainen ja palkitseva. Yhteistyö tilaajan kanssa toimi erinomaisesti tasoeroista, lasijulkisivuista, haastavasta logistiikasta ja kymmenistä muuttujista huolimatta. 

DJI_0437